Svijet

U izraelskom raketnom udaru u Damasku poginulo je 5, uključujući 4 iranska vojna savjetnika, navodi državna TV

Najmanje pet osoba je poginulo u raketnom napadu na zgradu u Damasku, javio je u subotu uveče iranski državni medij Press TV na engleskom jeziku.

Ovo je uslijedilo nakon izvještaja od ranije u subotu da su četiri iranska vojna savjetnika i nekoliko pripadnika sirijskih snaga ubijeni u nečemu što se smatralo izraelskim raketnim napadom, navodi iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim, koja se poziva na Korpus garde islamske revolucije (IRGC).

Sirijska državna TV, koja je također optužila Izrael za napad, ranije je saopštila da je nekoliko ljudi ubijeno i povrijeđeno u subotnjem raketnom napadu na kvart Mazzeh, gdje se nalazi nekoliko diplomatskih misija, uključujući iransku ambasadu.

IRGC je imenovao četiri vojna pripadnika kao Hojatollah Omidvar, Ali Aghazadeh, Hossein Mohammadi i Saeed Karimi.

“Vrhovni vođa i vrhovni komandant izrazio je saučešće i čestitke porodicama velikih šehida i borcima i komandantima islamskog fronta otpora”, javila je iranska poluzvanična novinska agencija Tasnim, pozivajući se na IRGC.

Sirijski timovi civilne odbrane tragali su za ljudima za koje vjeruju da su zarobljeni ispod ruševina, javila je državna televizija, a da je u napadu oštećen i niz okolnih zgrada i obližnjih vozila.

Izraelske odbrambene snage odbile su komentirati napad, rekavši za CNN u subotu: “Ne komentarišemo strane izvještaje.”

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button